Eten van Moeder Aarde

Het plantaardige avontuur.

Bami-Tofu en wokgroenten

Een reactie plaatsen

Bami (3)

Ingrediënten (voor 4 personen)

• 300 gram mienestjes
• 2 eetlepels olie (of meer)
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 2 pakken tofureepjes (à 180 gram)
• 1 theelepel sambal oelek (kleine theelepel! want hij was wat aan de pittige kant)
• 1 theelepel komijn
• 1 theelepel koriander
• 1 zak wokgroenten (à 600 gram) uit de diepvries of koeling
• 2 eetlepels ketjap manis
• verse koriander, optioneel

Bereiding: Kook de mienestjes volgens de verpakking.Kijk wel goed op de ingrediënten of er geen ei in zit!
Snijd ondertussen de ui fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan. Fruit de ui 5 minuten, pers de knoflook erboven uit en bak nog 1 minuut mee. Voeg dan de tofureepjes toe en bak deze een minuut of 10, tot ze een beetje krokant worden.
Verhit in de wok nog een eetlepel olie. Voeg de wokgroenten, sambal, komijn en koriander toe en wok deze groenten een minuut of 10. Voeg de bami, tofureepjes en ketjap bij de groente. Meng goed en roerbak nog paar minuten. Serveer eventueel met verse koriander.

Tip: Lekker met Indonesische gebakken uitjes of seroendeng. Wist je trouwens dat de ‘indonesische satésaus’ van het merk Remia plantaardig is? Hetzelfde geldt voor de satésaus van Euroshopper. Smullen!
Let wel even goed op de E nummers! E61 proberen te vermijden, maak liever zelf saté saus met pindakaas en sojamelk en beetje Maizena.

Bron: Veganchallenge
Foto is van mijzelf!

Advertenties

Auteur: Eten van Moeder Aarde

Ik ben Eleonora, geboren in 1983. Ik ben kraamverzorgster en kruidengeneeskundige van beroep. Mijn interesses liggen bij de natuur, koken, tuinieren en fotografie. Sinds 2012/2013 ben ik veganist en wil mijn avonturen graag met jullie delen. De avonturen in de keuken en in de natuur zullen de meeste onderwerpen zijn van dit blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s