Eten van Moeder Aarde

Het plantaardige avontuur.

Basilicum Hummus

Een reactie plaatsen

Als vegan heb je niet altijd zin in iets zoets op je boterham. Het bekendste hartige broodbeleg is de Hummus. Hummus is een kikkererwtenpasta die je op de boterham of broodjes kunt smeren, doe er dan lekker wat salade op en je hebt een heerlijke hartige boterham!.

Hummus is zeer eenvoudig te maken en je kan er tientallen varianten op maken. Een “must” is een goede keukenmachine of een staafmixer. Vanavond heb ik een basilicum Hummus gemaakt.

Basilicum Hummus (2)Recept

Ingrediënten
-350 gram gare kikkererwten. Je kunt gedroogde kikkererwten weken en kort koken of kikkererwten uit een potje halen deze kun je direct gebruiken zonder voor te koken.
-Basilicum; ongeveer een half plantje van de potten die je in de supermarkt kunt kopen.
– 4 tenen knoflook
-Peper en zout naar eigen smaak.
-Mespuntje chilipeper
-Olie of water voor de smeuïgheid. Ik heb olijfolie gebruikt omdat het de basilicum goed ondersteund qua smaak.

Hoe maak je het:
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of pureer het met een staafmixer. Met de olie bepaal je de structuur. Voeg deze dus langzaam naar eigen inzicht toe.

Tips: De hummus moet niet te droog zijn maar ook niet te nat. De hoeveelheid vocht of olie ligt dus erg aan welke ingrediënten je toevoegt. Ieder ingrediënt heeft zijn eigen vochtgehalte en hierop moet je de olie of het water aanpassen.. Proef ook tussendoor of je genoeg specerijen en zout heb toegevoegd. Toevoegen kan altijd, eruit halen kan niet en is een behoorlijke klus om de smaak weer neutraal te krijgen. Bouw de toevoegingen van kruiden en zout langzaam op tot je de juiste smaak hebt bereikt. Hoe vaker je het maakt, hoe gemakkelijker het wordt en je krijgt meer feeling voor smaak. Wees matig met vet, kookvocht van de erwten is ook prima!

Recept heb ik zelf bedacht geïnspireerd op bestaande hummusrecepten.

Advertenties

Auteur: Eten van Moeder Aarde

Ik ben Eleonora, geboren in 1983. Ik ben kraamverzorgster en kruidengeneeskundige van beroep. Mijn interesses liggen bij de natuur, koken, tuinieren en fotografie. Sinds 2012/2013 ben ik veganist en wil mijn avonturen graag met jullie delen. De avonturen in de keuken en in de natuur zullen de meeste onderwerpen zijn van dit blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s