Eten van Moeder Aarde

Het plantaardige avontuur.

Griesmeelpudding met zwarte bessensaus

2 reacties

Griesmeelpap (4)

Dit gerecht kan heerlijk dienen als dessert of als ontbijt. Gisteren hebben wij het als dessert gegeten.

Ingrediënten

• 250 ml sojamelk, of andere plantaardige melk
• 15 gr griesmeel
• ½ tl vanille extract of vanillesuiker
• 1 el  agavesiroop (of naar smaak anders gezoet)
• bessensap naar smaak; wij hebben zwarte bessensaus gebruikt van bessen uit eigen tuin. Helaas geen recept meer van.
. verse of diepvries bessen; wij hebben blauwe bosbessen gebruikt.

Bereiding

Breng de sojamelk in een steelpannetje aan de kook. Voeg de griesmeel toe terwijl je met een garde roert. Kook de pap enkele minuten door, en roer af en toe. Voeg vanille extract en agavesiroop toe en kook nog eventjes mee. Doe de pap in een kom en giet het bessensap erop.  Tip: Lekker met verse (of diepvries) bessen. Je kunt het vanille extract ook vervangen door amandelaroma.

Bron: Veganchallenge

Advertenties

Auteur: Eten van Moeder Aarde

Ik ben Eleonora, geboren in 1983. Ik ben kraamverzorgster en kruidengeneeskundige van beroep. Mijn interesses liggen bij de natuur, koken, tuinieren en fotografie. Sinds 2012/2013 ben ik veganist en wil mijn avonturen graag met jullie delen. De avonturen in de keuken en in de natuur zullen de meeste onderwerpen zijn van dit blog.

2 thoughts on “Griesmeelpudding met zwarte bessensaus

  1. Oh lekker, vegan griesmeel! Mijn schoonmoeder had pas ook zoiets voor ons gemaakt, maar dan met frambozen. Heel lekker en ook helemaal niet moeilijk of veel werk.

  2. Dat klopt, het is zo klaar en nog lekker ook!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s