Eten van Moeder Aarde

Het plantaardige avontuur.

Broccoli- curry

Een reactie plaatsen

Broccili-rijst-tofu (1)
Morgenavond staat dit heerlijke gerecht op het menu. Ik deel dit gerecht ook op thuisafgehaald.nl en morgen komt de eerste afhaler dit gerecht ophalen! Best spannend dus of het diegene bevalt of niet.

Het recept

Ingrediënten:
Voor de saus:
– scheutje olie
-2 uien of 4 sjalotjes
– 1 teen uitgeperste knoflook
-1 tot 1.5 el kerriekruiden/poeder
-1 tl Komijnpoeder
-1/4 tl cayennepeper of ander pittig kruid (zoals bv chilipoeder)
-2 el bloem
-400 ml soyamelk, kokosmelk of rijstmelk
-100 ml soyaroom, kokosroom of rijstroom
-Zout en peper voor extra smaak als je dat nodig vindt.
-optioneel: Soyasaus van bv shoyo of tamari naar smaak te gebruiken. Ik gebruik dit niet.

Bereiding: Snijd de uien of sjalotjes in kleine blokjes en bak ze samen met de komijn en de knoflook in een beetje olie.
Nu voeg je de kerriekruiden toe en evt de andere specerijen die je lekker vind. Schenk de melk en de room erbij. Voeg nu langzaam en al roerend de bloem toe. Blijven roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Kook de saus kort tot het begint in te dikken. Is je saus te nat? doe er een beetje bloem bij, is hij te dik, doe er dan wat extra melk bij.

Tip: Wees heel voorzichtig met kruiden als chili. Je kunt beter mild beginnen met het maken van de saus. Proef af en toe tussendoor. Mijn eerste poging was veel en veel te heet. Kruiden toevoegen kan altijd, milder maken is een stuk lastiger.

Ingrediënten :
Voor het gerecht:
-Broccoli
-Rijst
-Bosui
-Walnoot
-Olie
-Gekruide tofu van bv het AH huismerk of van Alpro-soya.
Je kunt natuurlijk ook zelf Tofu marineren.

Bereiding:
Kook de rijst volgens de verpakking.
Snijd de roosjes van de broccoli af en kook of stoom het beetgaar. Snijd de bosui in ringen.
Wok/bak ondertussen de tofu met de bosui licht krokant in een beetje olie. Kan ook lekker zijn om nog wat knoflook toe te voegen. Giet de broccoli af en doe ze ook in de pan en wok/bak ze nog even mee met de tofu en bosui.
maak wat walnoten schoon en doe ze aan het einde van de baktijd bij de rest van de groenten en tofu.

Serveer de groenten bovenop de rijst en schenk er wat currysaus overheen.

Eet smakelijk!

Advertenties

Auteur: Eten van Moeder Aarde

Ik ben Eleonora, geboren in 1983. Ik ben kraamverzorgster en kruidengeneeskundige van beroep. Mijn interesses liggen bij de natuur, koken, tuinieren en fotografie. Sinds 2012/2013 ben ik veganist en wil mijn avonturen graag met jullie delen. De avonturen in de keuken en in de natuur zullen de meeste onderwerpen zijn van dit blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s