Eten van Moeder Aarde

Het plantaardige avontuur.

Tomatensaus

1 reactie

Dit recept van tomatensaus heb ik gemaakt naar aanleiding van een filmpje op you-tube. Echt een aanrader dit kanaal van de Vegan-zombie! Die kerel is echt prettig gestoord en maakt heerlijke vegan-gerechten! Heel erg leuk om te zien!!

Waarom zou je tomatensaus zelf maken? Omdat je dan verse ingedienten gebruikt vol met vitaminen, mineralen en anti-oxidanten! Er zitten geen E-nummers in, dus je weet precies wat je eet! Ook is deze saus suikervrij! tenzij je het zelf wilt toevoegen natuurlijk.

Tomatensaus (4)

Ik zal voor jullie het recept in het Nederlands beschrijven. Kijk vooral het filmpje als je wilt zien hoe het wordt gemaakt.

Ingrediënten:
– 12 roma-tomaten (of andere tomaten die je kunt krijgen)
– 3 tenen knoflook
– 1 tl gedroogde basilicum
– 1 tl gedroogde marjolein/oregano
– mespunje chilipeper of verse rode peper
– mespuntje zwarte peper
– zout naar smaak
– 1 el olijfolie
– Optioneel; 1 tl agavesiroop of ander zoetmiddel
– Optioneel; bloem of maizena.

Bereiding:
-Was de tomaten en snijd ze in vier stukken.
-Snijd het vochtige deel met de zaadjes in een zeef met daaronder een schaal waar je het vocht op vangt, dit vocht ga je nog gebruiken in het recept! Niet weggooien dus. De zaadjes kunnen een beetje een bittere smaak geven aan je saus. Dus vandaar dat je die eruit gaat zeven. Je kunt dit vocht goed verzamelen door het met een spatel door de zeef te drukken. Zo komt het vocht vrij maar blijven de zaden achter in de zeef.
-Snijd het vruchtvlees van de tomaat in kleine blokjes.
-Snijd de knoflook in kleine blokjes en fruit ze aan in een pan met een beetje olijfolie.
– Voeg nu de tomaterblokjes toe en fruit deze ook een paar minuten aan. Half hoog vuur gebruiken en goed blijven roeren.
-Voeg nu het resterende sap van de tomaten toe en laat het geheel ongeveer 20 min zachtjes pruttelen
– Voeg aan het einde van de kooktijd de kruiden, zout en siroop toe.

Nu kun je er voor kiezen om de saus weer door een zeef of in een blender/keukenmachine te doen voor een gladde saus maar je kan hem ook grof laten. Ik vind zelf grof prima!
Wil je de saus wat dikker maken? gebruik dan wat bloem of maizena.

Deze saus kun je heerlijk gebruiken op je pizza, pasta, lasagne of moussaka.
Met dank aan de Vegan Zombie!!

Tomatensaus (3) Tomatensaus (2)Tomatensaus (5)

Advertenties

Auteur: Eten van Moeder Aarde

Ik ben Eleonora, geboren in 1983. Ik ben kraamverzorgster en kruidengeneeskundige van beroep. Mijn interesses liggen bij de natuur, koken, tuinieren en fotografie. Sinds 2012/2013 ben ik veganist en wil mijn avonturen graag met jullie delen. De avonturen in de keuken en in de natuur zullen de meeste onderwerpen zijn van dit blog.

One thought on “Tomatensaus

  1. Pingback: Griekse Moussaka met Tzaziki | Eten van Moeder Aarde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s