Eten van Moeder Aarde

Het plantaardige avontuur.

Nasi ~ Mango met pindasaus en Gele rijst

Een reactie plaatsen

Op een drukke dag als vandaag is het heerlijk om Nasi te maken. Het is snel klaar en is ontzettend lekker! Het is natuurlijk het lekkerste om je eigen kruiden en specerijen te mengen voor je gerecht. Ik zal je beschrijven hoe ik deze overheerlijke Nasi heb gemaakt.

Nasi-Mango (1)

Ingrediënten:
– Prei
– Chinese kool
– Taugé
– Paprika
– Sperzieboontjes
– Ui
– Knoflook
– Mango
– Rijst
– 200 tot 300 gram voorgekruide tofu blokjes (bv van Alpro soja of AH-huismerk)
– Notenmix

Optioneel: je kunt natuurlijk ook een zakje oosterse of chinezen wokgroentenzakjes kopen. Maar vers is altijd beter!

Kruidenmix:
– 1 tl Gemberpoeder
– 1 tl Cayennepeper
– 1 tl Komijnpoeder
– 1 tl Kurkuma
– 1 tl Korianderzaadpoeder
– 1/2 tl Kerriepoeder
– 1/2 tl Kaneel
– 1/4 tl Chilivlokken
– 4 tenen knoflook
– 1 el Soya-saus (tamari of ketjap manis of iets anders; LET OP: E-nummers!!)
– Kokosolie

Optioneel: je kunt natuurlijk ook zakjes kruidenmix voor nasi kopen, maar let goed op E-nummers. De meeste reguliere kruidenmixen en pasta’s zitten er vol mee!

Pindasaus:
–  +- 8 eetlepels pindakaas
–  +- 100 ml water
– 1 tl agavesiroop
– 1 el Ketjap Manis of een andere E-nummervrije soyasaus
– 1 tl sambal

Bereiding:
-Begin met het afmeten van de kruidenmix. Doe ze in een schaaltje bij elkaar. Pers de knoflook uit en doe die bij de kruidenmix.
-Snijd de groenten in mooie stukken om te wokken.
-Laat ondertussen de kokosolie smelten in de wok en laat het goed heet worden.
-Doe als eerste de kruiden in de olie en roer dit goed door.
-Doe de tofu blokjes erin en wok die eerst licht krokant.
-Voeg de groenten toe en wok ze heel kort. De groenten mogen best een “bite” hebben.
-Schil de mango en snijd deze in stukken. Als de groenten gaar zijn zet je de wok uit, voeg de mango toe en roer deze door de groenten/kruidenmix.
-Kook de rijst met een tl kerriepoeder of een tl kurkuma voor een mooie gele kleur. Het is ook lekker om wat noten door de rijst te doen.
– Ondertussen kun je de pindasaus maken. Doe de pindakaas in de pan, voeg warm water, agavesiroop, ketjap en sambal toe en roer het goed door met een garde. Is de saus te dik? voeg dan nog wat water toe. Is het te dun, laat het dan langzaam wat langer pruttelen tot het wat in dikt.
-Je bent klaar om alles op borden te scheppen en te genieten van deze heerlijke maaltijd. Je kunt er ook lekker wat gefrituurde uitjes bij eten of Cassave Kroepoek (let ook bij kroepoek op E-numers en dierlijke toevoegingen)

Advertenties

Auteur: Eten van Moeder Aarde

Ik ben Eleonora, geboren in 1983. Ik ben kraamverzorgster en kruidengeneeskundige van beroep. Mijn interesses liggen bij de natuur, koken, tuinieren en fotografie. Sinds 2012/2013 ben ik veganist en wil mijn avonturen graag met jullie delen. De avonturen in de keuken en in de natuur zullen de meeste onderwerpen zijn van dit blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s