Eten van Moeder Aarde

Het plantaardige avontuur.

Pittige aardappelkoek met Spinazie en Champignons

Een reactie plaatsen

_MG_8123

Dit heerlijke aardappelgerecht doet denken aan een quiche of hartige taart, maar dan zonder ei!
Ik vond de krokante buitenkant en de zachte binnenkant een lekkere combinatie!

Zo maak je dit lekkere ovengerechtje!

Ingrediënten:
500 gram aardappelen
100 ml kookroom van Alprosoya of Ricedream
2 uien
3 tenen knoflook
1 tl rozemarijn
1 tl gember (vers of poeder)
1/4 tl chilipeper
500 gr spinazie
250 gr Champignons
Olie
Peper en zout naar smaak

Nodig:
Taartvorm/springvorm
Oven

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Fruit de uitjes en de knoflook in een beetje olie. Als de aardappels gaar zijn doe je de uitjes, knoflook, alle kruiden en de room erbij en stamp/roer je het tot een gladde purree. Breng het op smaak met zout en peper. Proef even tussen door of de smaak oké is. Als je tevreden bent doe je de purree in de ingevette springvorm. Maak de koek egaal met een spatel.
Haal de springvorm los, als het goed is blijft de koek goed staan en stort het niet in! Doordat je zonder de rand van de springvorm bakt worden ook de zijkanten lekker krokant.  Bak de koek in ongeveer 45 minuten goudbruin op 200 graden.

Bak ondertussen de champignons en kook of wok de spinazie gaar.
Deze serveer je op de aardappelkoek. Je kunt de taart nog een beetje besprenkelen met wat kookroom gekruid met wat kerrie.

_MG_8122

Advertenties

Auteur: Eten van Moeder Aarde

Ik ben Eleonora, geboren in 1983. Ik ben kraamverzorgster en kruidengeneeskundige van beroep. Mijn interesses liggen bij de natuur, koken, tuinieren en fotografie. Sinds 2012/2013 ben ik veganist en wil mijn avonturen graag met jullie delen. De avonturen in de keuken en in de natuur zullen de meeste onderwerpen zijn van dit blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s