Eten van Moeder Aarde

Het plantaardige avontuur.

Dadel-wortelcup-cakes met sinaasappel-vanillecrème

Een reactie plaatsen

Deze overheerlijke cup-cakes zijn 100% vegan en raw! Daardoor is deze lekkernij gezond en voedzaam. Verantwoord genieten, want ook is er geen suiker aan dit recept toegevoegd.
Toch is het even een opmerking waard dat je deze cup-cakes niet allemaal zelf op eet, het recept bevat veel noten en dus relatief veel vet. Dit is echt een recept om te serveren op feestjes of als je visite krijgt! Tevens is dit een ontzettende lekkere traktatie bij Pasen en Ostara!! De oranje kleur past helemaal bij dit lentefeest!

Cupcakes (15)

Benodigdheden:
-Keukenmachine
-Blender
-Cup-cakevormpjes
-flexibele spatel
-Spuitzak

Ingrediënten:
Voor de cake:
– 2 ½ cup geraspte wortel (+- 230 gr)
– 1 ½ cup verse en ontpitte dadels (+- 250 gr)
– 1 passievrucht
– ½ cup walnoten (+- 80 gr)
–  Verse gember, duim dikte en -grootte.
– 1 ½ tl Kaneel
– 1 tl Kurkuma

Cupcakes (1)

Voor de crème:
– 4 perssinaasappels
– 2 vanillepeulen
–  2 cup gewelde cashewnoten (+- 170 gr)
– 1 cup verse en ontpitte dadels

Cupcakes (4)

Voor de garnering:
Sinaasappel en walnoot.

Bereiding:
Wel de cashewnoten in ruim water. Laat ze ongeveer 3 kwartier staan. Deze ga je voor de crème gebruiken, niet in de massa doen voor de cakes!!!

Lepel de passievrucht uit en zeef de zaadjes uit het sap. Dit gaat het makkelijkste door een zeef en het vruchtvlees goed door te roeren met een spatel tot alleen de zaden over blijven. Doe de geraspte wortel, passievruchtsap, walnoot en dadels en alle specerijen in een keukenmachine en pureer alles tot een kneedbare massa. Verdeel de massa in de cakevormpjes en zet ze nu in de koelkast.

Cupcakes (8)

Nu kun je aan de slag met de crème! Giet de cashewnoten af door een zeef en laat ze uitlekken.
Pers de vier sinaasappels uit. Rasp met een mes het merg uit de vanillepeul. Dit gaat het makkelijkste door hem in de lengte door te snijden en met een mes er langs te schrapen.
Doe nu de dadels, noten, sap en vanille in een blender. Blend het nu tot een mooie gladde crème. Dit kan even tijd kosten omdat je crème niet te dun mag zijn. Je kunt het evt ook in een keukenmachine doen als het te zwaar is voor je blender. Ik heb eerst alles heel fijn gemaakt in een keukenmachine en het daarna in de blender gedaan om het helemaal glad te maken.

Doe de crème nu in een spuitzak. Haal je cakes uit de koelkast en spuit de crème nu bovenop de cakes. Maak het af met een klein stukje sinaasappel en verkruimelde walnoten.

Cupcakes (14)

Geniet en eet smakelijk!

Advertenties

Auteur: Eten van Moeder Aarde

Ik ben Eleonora, geboren in 1983. Ik ben kraamverzorgster en kruidengeneeskundige van beroep. Mijn interesses liggen bij de natuur, koken, tuinieren en fotografie. Sinds 2012/2013 ben ik veganist en wil mijn avonturen graag met jullie delen. De avonturen in de keuken en in de natuur zullen de meeste onderwerpen zijn van dit blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s