Eten van Moeder Aarde

Het plantaardige avontuur.

Appelflappen

2 reacties

Hoe simpel en lekker wil je het hebben? Appelflappen!!!
Een heerlijke traktatie op een koude dag als vandaag. In ongeveer een half uur heb je een lekkere warme en een vrij verantwoorde lekkernij op tafel staan om te delen met je familie en vrienden.

Appelflappen (3)

Ingrediënten voor 4 appelflappen
– 4 plakjes bladerdeeg (Bladerdeeg van Tante Fanny is vegan en te koop bij Jumbo)
– 1 grote appel
– 3 eetlepels rozijnen
– 3 eetlepels verkruimelde hazelnoten
– 1 tl kaneel
-1 tl citroensap
-Kookroom van alpro of ricedream
-Optioneel; Vanillesuiker of bruine basterdsuiker

Bereiding:
Ontdooi 4 blaadjes bladerdeeg. schil de appel en haal het klokhuis eruit. Snijd deze vervolgens in kleine stukjes. Plet de hazelnoten tussen 2 snijplankjes en wel de rozijnen in een beetje warm water. Meng de appel, rozijnen, noten, kaneel en citroensap door elkaar. Als je niets tegen suiker hebt kun je er nog een theelepel vanillesuiker doorheen doen maar het is niet nodig! Smeer nu 2 randen van de bladerdeeg in met wat kookroom. Leg het appelmengsel in het midden van de bladerdeeg en vouw het in een driehoek dicht. Plak de bladerdeeg goed aan elkaar. Je kunt het bijv. met een vork aandrukken. Pak een rooster en leg hier bakpapier op. Ik kies voor een rooster omdat ik uit ervaring weet dat dan de onderkant beter gaar wordt. Leg de flapjes nu op het bakpapier. Bestrijk de flapjes nu met wat kookroom. Dit is de vervanger van ei-geel.  De kookroom van alpro maakt deze flapjes dus helemaal vegan-proof! Optioneel; bestrooi de flapjes met een beetje vanillesuiker.

20 minuten in de oven op 200 graden en je kunt genieten van deze heerlijke lekkernij!
Controleer na de baktijd goed of de onderkant helemaal gaar is geworden. Is het nog wat slap, dan mag je ze nog enkele minuten langer afbakken, afhankelijk van de gaarheid van de bodem

Geniet en eet smakelijk!

Appelflappen (1)

Advertenties

Auteur: Eten van Moeder Aarde

Ik ben Eleonora, geboren in 1983. Ik ben kraamverzorgster en kruidengeneeskundige van beroep. Mijn interesses liggen bij de natuur, koken, tuinieren en fotografie. Sinds 2012/2013 ben ik veganist en wil mijn avonturen graag met jullie delen. De avonturen in de keuken en in de natuur zullen de meeste onderwerpen zijn van dit blog.

2 thoughts on “Appelflappen

  1. Ha Eleonora, wat een toffe blog! De recepten klinken heerlijk 🙂
    Eén dingetje: bladerdeeg van Koopmans is helaas niet vegan, doordat het vitamine D3 bevat. Dit komt van schapenwol. Vegan bladerdeeg vind je volop bij de biologische winkel – zelfs volkoren!

  2. Heey Alynda, Dankjewel voor je bericht! Ik was er inderdaad achtergekomen van die vit B3! Je zou toch niet verwachten dat dit wolvet is! Ik ga het nog even aanpassen in dit recept, dank voor je alertheid. Het bladerdeeg van Tante Fanny is volgens mij wel helemaal vegan en in het koelvak te vinden van de Jumbo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s