Eten van Moeder Aarde

Het plantaardige avontuur.

Pittige andijviestamppot

2 reacties

De lente laat nog even op zich wachten en tijdens het maken van dit gerecht dwarrelde er kleine sneeuwvlokjes naar beneden. Tijd dus voor een stamppot met pit! Deze stamppot is voor 2 a 3 personen.

Pittige andijviestamppot (2)

Ingrediënten:
– 400 gram andijvie
– 6 middelgrote kruimige aardappelen
– 1 rode ui
– 1 rode peper
– 2 tenen knoflook
– 60 gram cashewnoten
– 1 tl gemalen komijn
– 1 tl gemalen kurkuma
– 1 el olijfolie of kokosolie
– 150 ml soja- of rijstmelk

als bijgerecht:
-Appelmoes
-Bonenburger van bv alpro soja

Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Snijd de ui en knoflook ik kleine blokjes en ontpit een rode peper en snijd deze in dunnen ringen. Rooster de cashewnoten in een droge pan goudbruin. Leg ze daarna op een bord. Doe een eetlepel olie in de pan en voeg de komijn en de kurkuma toe. Bak deze heel kort en doe daarna gelijk de ui, knoflook en peper erbij. De rede dat je eerst de specerijen bakt is omdat de smaak dan beter vrij komt. Als de ingredienten goed gefruit zijn voeg je langzaam de andijvie toe. Wok deze goed door zodat alle ingrediënten goed vermengd zijn.
Giet de aardappelen af en laat ze nog even opstomen. Verwarm ondertussen de soja- of rijstemelk. Doe deze bij de aardappelen en stamp het tot een mooie puree. Voeg nu de andijvie toe en meng het tot een mooie stamppot.

Het is lekker om bij deze pittige stamppot wat appelmoes te serveren. deze frisse toon past perfect bij de pittige smaak. Bij een stamppot hoort natuurlijk ook een lekkere burger! Zelf een bonenburger maken is natuurlijk het allerlekkerste, heb je minder tijd zijn er ook lekkere burgers te koop die al kant en klaar zijn. Kijk altijd even goed op de verpakking of deze helemaal vegan is.

Pittige andijviestamppot (3)

Eet smakelijk!

Advertenties

Auteur: Eten van Moeder Aarde

Ik ben Eleonora, geboren in 1983. Ik ben kraamverzorgster en kruidengeneeskundige van beroep. Mijn interesses liggen bij de natuur, koken, tuinieren en fotografie. Sinds 2012/2013 ben ik veganist en wil mijn avonturen graag met jullie delen. De avonturen in de keuken en in de natuur zullen de meeste onderwerpen zijn van dit blog.

2 thoughts on “Pittige andijviestamppot

  1. Oh, dit ga ik echt een keer maken! Superlekker!
    En leuke blog 🙂

  2. Thx!! Ik ben blij om te lezen dat je het een leuke blog vindt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s