Eten van Moeder Aarde

Het plantaardige avontuur.

Indiase Pompoensoep

Een reactie plaatsen

Deze soep is voedzaam, lekker en vooral verwarmend!
Hij heeft een pittige frisse smaak en brengt je helemaal in in Indiase sferen.
Dit recept is voor een flinke pan soep zodat je deze kunt delen met je vrienden en familie of bewaar een deel in de diepvries voor als je een keer geen tijd hebt om te koken en toch iets bijzonders op tafel wilt zetten.

Zet een lekker Bollywood muziekje op bij het maken van deze soep en geniet van de heerlijke specerijen en geuren die vrij komen bij het maken ervan.

Indiase Pompoensoep

Ingrediënten:
-1.5 kg pompoen; geschild, ontpit en in kleine blokjes gesneden.
-2 middel grote aardappelen; geschild en in kleine blokjes gesneden
-2 rode uien; gesnipperd
-6 tenen knoflook; fijn gesneden
-3 cm verse gember; geschild en fijn gesneden
-1 rode peper; in ringen gesneden. Zaden verwijderen als je minder pittige soep wilt.
-1.5 liter gekookt water
-400 ml kokosmelk
-3 el kokosolie
-1 el kerriepoeder
-1 el komijnpoeder
-1 tl knoflookpoeder
-klein bosje koriander

Bereiding:
Maak alle groenten schoon en snijd deze op de manier zoals beschreven staat achter de ingrediënten.
Smelt 3 el kokosolie in een grote soeppan. Fruit de specerijen (behalve de koriander) even in de olie. Zo komen de smaken veel beter vrij dan wanneer je ze zonder te fruiten toevoegt aan de soep. Fruit nu de ui, knoflook, peper en gember aan in dezelfde pan. Als deze glazig worden voeg je de pompoen en aardappelen toe. Roer deze goed door alle specerijen. Voeg nu 1.5 liter gekookt water toe aan je groenten. Laat deze nu ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Aan het einde van de kooktijd kun je met een stamper de grotere stukken groenten fijn stampen of met een staafmixer de soep gladder maken. Voeg op het allerlaatst de kokosmelk en de fijngesneden koriander toe. Bewaar een beetje kokosmelk en koriander voor de garnering.

Geniet en eet smakelijk!

Advertenties

Auteur: Eten van Moeder Aarde

Ik ben Eleonora, geboren in 1983. Ik ben kraamverzorgster en kruidengeneeskundige van beroep. Mijn interesses liggen bij de natuur, koken, tuinieren en fotografie. Sinds 2012/2013 ben ik veganist en wil mijn avonturen graag met jullie delen. De avonturen in de keuken en in de natuur zullen de meeste onderwerpen zijn van dit blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s