Eten van Moeder Aarde

Het plantaardige avontuur.

Rabarber-Aardbeiencrumble

Een reactie plaatsen

Het is tijd voor rabarber en aardbeien!! De maand mei is er het perfecte seizoen voor!

Rabarber is een zure plant, maar bevat veel vitamine C en heeft veel goede eigenschappen. Helaas is dit plantje niet lekker om te eten zonder er een berg suiker bij te gebruiken. Dat is althans mijn mening, ik geloof graag dat er mensen zijn die dit plantje zonder toevoeging van suiker ook lekker vinden.

Dus mensen die anti-suiker zijn, lees dit recept vooral niet! Ik ben ook geen suikerfan, maar zo eens per jaar, wanneer de rabarber klaar is om te oogsten, wil ik een uitzondering maken. Eet dit gerechtje dus niet alleen, maar met een hele groep vrienden of familie zodat je suiker inname tot het minimum beperkt blijft. Het gerechtje is voor ongeveer 8 personen of voor meerdere dagen. Het gerecht is bedoelt als toetje of als tussendoortje. Goed te combineren met sorbetijs (vrijwel altijd vegan) en een dot soja-slagroom.

Rabarber (2)

Ingrediënten:
De vulling:
500 gram aardbeien
375 gram rabarber
200 gram esdoornsiroop, agavesiroop of rijststroop
3 eetlepels bloem

Voor de crumble:
200 gram bloem
80 gram havermout
225 gram bruine basterdsuiker of rietsuiker
125 gram plantaardige boter of kokosolie
optioneel; 1 tl kaneel

Rabarber-aardbeicrumble (1)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden of stand 5

De vulling:
Was de rabarberstelen en ontdoe de aardbeien van de kroontjes. Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 1 cm en snijd de aardbeien in plakjes. Doe ze in een beslag kom en doe er de siroop of stroop bij samen met de bloem. roer alles goed door elkaar en doe het daarna verdelen in een ovenschaal.

Voor de crumble: Weeg alle ingrediënten af en doe ze in een beslagkom. Mix met je handen het beslag kruimelig. Als het te nat is voeg je nog wat bloem toe en als het te droog is een klein beetje boter. Het beslag moet goed kunnen verkruimelen in je handen.

Verdeel het nu over de ovenschaal met rabarber en aardbeien. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak het af in ongeveer in 45 tot 30 minuten (afhankelijk van de kracht van je oven). De crumble wordt nu krokant en je ziet dat langs de zijkanten de rabarber-aardbeiengelei omhoog is geprutteld.

Laat het gerechtje afkoelen en zet het daarna een uurtje of 2 in de koelkast.
Rabarber-aardbeicrumble (6)

Rabarber-aardbeicrumble (9)

Eet smakelijk!!!

Advertenties

Auteur: Eten van Moeder Aarde

Ik ben Eleonora, geboren in 1983. Ik ben kraamverzorgster en kruidengeneeskundige van beroep. Mijn interesses liggen bij de natuur, koken, tuinieren en fotografie. Sinds 2012/2013 ben ik veganist en wil mijn avonturen graag met jullie delen. De avonturen in de keuken en in de natuur zullen de meeste onderwerpen zijn van dit blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s