Eten van Moeder Aarde

Het plantaardige avontuur.

Wrap met tuinbonenburger en gegrilde paprika

Een reactie plaatsen

KFC, Mc donalds en Burgerking; Eat your heart out!

Deze 100% plantaardige wrap bevat een heerlijke burger van tuinbonen en specerijen. Als vulling geroosterde paprika en gebakken uitjes met een saus van veganaise met knoflook! Voor een stevige trek, maar een gezonde stevige trek! De frisse salade past hier perfect bij. Zeg maar; dag!!! tegen de “small wrap” van de MC en “the Boxmaster” van de KFC en geniet van deze heerlijke burger in een wrap zonder bij te dragen aan het dierenleed wat er achter de massa-fastfoodbedrijven schuil gaat!

_MG_9584

Ingrediënten:
Bijgerechten:
– 4 Biologische plantaardige wraps of tortilla’s (het liefst volkoren zonder E-nummers)
– 1 paprika
– 2 uien
Veganaise met knoflook
– Slamix; eikenblad, jong bietenblad, rode sla, rucola en krulsla

Voor de burgers:
– 500 gram tuinbonen (vers of diepvries)
– 10 tenen knoflook
– 1 el gedroogde of verse peterselie
– 1 tl kurkuma
– 1 el gemalen komijn
– 1 el gemalen korianderzaad
– 1/2 tl bakpoeder
– 3 el sesampasta
– Zout en peper naar smaak
optioneel: bloem naar eigen inzicht toevoegen
Optioneel: sesamzaadjes
olijfolie of kokosolie om in te bakken

Snijd de knoflook in kleine stukjes en meet de specerijen af. Doe de tuinbonen, knoflook, bakpoeder, specerijen en de sesampasta in een keukenmachine en pureer alles tot een gelijke massa. Nu gaan we kijken hoe de substantie is. Doe de puree in een kom en maak je handen nat. Als je er mooie balletjes van kunt rollen zonder dat het uit elkaar valt of verkruimeld is het goed. Als de massa te droog is voeg je een klein beetje olijfolie toe. Kun je geen balletjes rollen omdat de massa te nat is voeg steeds een eetlepel bloem toe. Doe dit lepel voor lepel, anders wordt je massa weer te droog.  Laat nu alles een half uur rusten op kamertemperatuur. Na dat half uur ga je van de puree burgers maken. Draai er eerst een bal van en maak het daarna wat platter met een spatel. De burger is ongeveer 1 cm dik. Laat ze nu weer ongeveer een kwartier rusten voor je ze gaat bakken. Besprenkel 1 kant van de burger met sesamzaadjes voor een extra feestelijk effect.  Verhit een klein beetje kokosolie in een pan en bak de burgers op een middelmatig vuur om en om goudbruin.

Snijd ondertussen de uien in ringen en de paprika in reepjes. Bak ze in een klein beetje kokosolie tot ze glazig zijn.

Bak de wraps om en om in een ingevette koekenpan en verwarm ze om en om. Leg nu op 1 helft van de wrap de gegrilde paprika en uitjes. Daar bovenop komt de tuinbonenburger en maak het af met een beetje veganaise met knoflook. Vouw de wrap dicht als een envelop en doe er evt een sateprikker doorheen. Vergeet deze er niet uit te halen als je gaat eten en vertel dit ook aan je gasten. Eet er lekker wat salade bij en evt wat komkommer en tomaat.

_MG_9597

Eet smakelijk!

Advertenties

Auteur: Eten van Moeder Aarde

Ik ben Eleonora, geboren in 1983. Ik ben kraamverzorgster en kruidengeneeskundige van beroep. Mijn interesses liggen bij de natuur, koken, tuinieren en fotografie. Sinds 2012/2013 ben ik veganist en wil mijn avonturen graag met jullie delen. De avonturen in de keuken en in de natuur zullen de meeste onderwerpen zijn van dit blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s