Eten van Moeder Aarde

Het plantaardige avontuur.

Spaghetti anders

Een reactie plaatsen

Een snelle en makkelijke plantaardige maaltijd; Spaghetti met spinazie, puntpaprika en Shiitake in een lekkere knoflook-basilicum saus!

Shiitake zijn paddenstoelen die in Japan en China veelvuldig voorkomen. Ook in Nederland is er een opkomst in kwekerijen. Je kunt zelf je eigen kweeksetje kopen om je eten Shiitake te kweken. Ze groeien op verschillende soorten hout zoals; Eik, beuk, tamme kastanje en de walnoot. Deze paddenstoel wordt voornamelijk in de Aziatische keuken gebruikt, maar is naar mijn mening ook prima te gebruiken in andere wereldkeukens zoals de Italiaanse. De paddenstoelen zijn kostbaar, maar de smaak is heerlijk, dus zeker de moeite waard om eens in de zoveel tijd in je gerechten te verwerken. Al eeuwen lang wordt de Shiitake gebruikt in de Chinese geneeskunde.

_MG_9701

 

Ingrediënten voor 2 personen:
-450 gram spinazie
-2 Puntpaprika’s
-3 Sjalotjes
-150 gram Shiitake
-120 gram spaghetti
-200 ml rijstmelk
-50 ml rijstroom
-1 tot 2 el bloem
-4 tenen knoflook
-1 hand verse basilicum
-1 á 2 el Kokosolie
-Peper en zout

Bereiding: Kook de spaghetti volgens de verpakking “Al dente”.
Snijd de paprika en sjalotjes in reepjes en was de spinazie. Verhit de kokosolie in een wok en fruit de paprika en de sjalotjes aan. Wok daarna de spinazie meer tot het slinkt. Breng het op smaak met wat peper. Bak in een kleine koekenpan de Shiitake met een beetje kokosolie en breng het op smaak met peper. Deze hebben niet veel toevoeging nodig omdat Shiitake van zichzelf al een fijne smaak hebben.  Snijd de basilicum fijn en pers de knoflook uit. Doe een klein beetje kokosolie in een steelpannetje en fruit de knoflook ietsje aan. Voeg dan de rijstmelk en -room toe en daarna goed door roeren en ondertussen langzaam met een met een zeefje de bloem toevoegen. Het zeefje voorkomt klontjes in je saus! Voeg nu ook de fijn gesneden basilicum toe. Goed blijven roeren tot de saus een beetje in kookt en het een goede sausstructuur krijgt. Zet het vuur niet te hoog bij het maken van saus, anders krijg je beton!

Verdeel de spaghetti over 2 borden; daarbovenop de spinazie, paprika en sjalotjes en daar weer bovenop de Shiitake. Maak je gerecht af met de knoflook-basilicumsaus.

Advertenties

Auteur: Eten van Moeder Aarde

Ik ben Eleonora, geboren in 1983. Ik ben kraamverzorgster en kruidengeneeskundige van beroep. Mijn interesses liggen bij de natuur, koken, tuinieren en fotografie. Sinds 2012/2013 ben ik veganist en wil mijn avonturen graag met jullie delen. De avonturen in de keuken en in de natuur zullen de meeste onderwerpen zijn van dit blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s