Eten van Moeder Aarde

Het plantaardige avontuur.

Zomerse Curry met mango en citroenrijst

Een reactie plaatsen

De zomer in Nederland is in volle gang.
Tijd voor een mild pittige curry met een fris en fruitig tintje.

_MG_0287

Ingrediënten:
Voor 2 personen
-120 gram Rijst
-400 gram Sperziebonen
-1 Rode ui
-4 Tenen knoflook
-1 rode peper
-1 Mango
-1 Citroen
-150 gram Shiitake paddenstoelen
-50 gram cashewnoten
– 250 ml rijstmelk
– +- 2 el aardappelzetmeel of een andere binder (bloem oid)
-1 el Kokosolie om in te wokken

Specerijen:
– 1 el milde kerriepoeder
– 1 el gemalen komijn
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl Kurkuma
– optioneel; als je van extra spicy houdt kun je ervoor kiezen om 1/4 tl chili toe te voegen

Bereiding:
Snijd de ui in ringen en de knoflook in plakjes. Snij ook de peper in ringen. Wil je de curry niet te pittig, verwijder dan de zaden. Kook de boontjes beetgaar in ongeveer 15 min.  Giet ze daarna af en laat ze uitlekken. Kook ondertussen de rijst, volg hierbij de aanwijzingen op de verpakking.

Meet alle specerijen af en verwarm de kokosolie in een wok of grote pan. Voeg de specerijen toe en fruit deze even aan. Hierdoor komen de smaken beter vrij. Fruit nu de ui, knoflook en peper in de pan met de specerijen. Voeg nu de shiitake paddenstoelen toe en als deze gaar zijn de sperziebonen en de cashewnoten. Wok alles goed door elkaar. Voeg nu de rijstmelk toe en verwarm deze tot het gaat borrelen. Nu voeg je de binder toe. Blijf goed roeren ivm klontjes. Is je saus de dun, voeg je nog iets meer binder toe. Wordt hij te dik, dan voeg je wat rijstmelk toe. Rasp de citroen en doe hiervan 1 tl door de rijst mengen voor een frisse citroensmaak. Je kunt ook wat partjes citroen erbij serveren voor een extra zomers tintje. Serveer bij de rijst ook mango. Dit is heerlijk als verfrissing bij de mild pittige curry.

Eet smakelijk!

Advertenties

Auteur: Eten van Moeder Aarde

Ik ben Eleonora, geboren in 1983. Ik ben kraamverzorgster en kruidengeneeskundige van beroep. Mijn interesses liggen bij de natuur, koken, tuinieren en fotografie. Sinds 2012/2013 ben ik veganist en wil mijn avonturen graag met jullie delen. De avonturen in de keuken en in de natuur zullen de meeste onderwerpen zijn van dit blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s