Eten van Moeder Aarde

Het plantaardige avontuur.

Bramen-citroentaart

Een reactie plaatsen

Bramen zijn momenteel  in overvloed te vinden in één van de mooiste zomers die Nederland in lange tijd heeft gehad.
Tijd voor een bramentaart met een vleugje frisheid van citroen voor de warme zomerdagen. Deze taart is niet overdreven zoet maar wel fris en fruitig.

Bramentaart (5)

Nodig:
-Springvorm
-Oven
-Staafmixer, Blender of keukenmachine

Ingrediënten voor de taartbodem:
-370 gram volkoren tarwemeel
-1 zakje bakpoeder (ongeveer 2 tl)
-Rasp van 1 vanille peul
-Rasp van 1 biologische citroen (omdat niet biologisch vaak bespoten is, dit wil je niet in je taart)
-Sap van 1 citroen
-1/4 tl kurkuma voor de mooie gele kleur
-150 ml agavesiroop of andere natuurlijke suikerstroop.
-150 ml rijstmelk of andere plantaardige melk
-100 ml zonnebloemolie (andere olie kan ook maar de smaak van zonnebloemolie is het meest naturel)
mespuntje zout

Voor de vulling:
-100 gram plantaardige margarine. Voor wie absoluut geen margarine wilt gebruiken kan experimenteren met kokosolie. Deze mag dan niet te warm staan en moet in vaste vorm zijn voor de bereiding.
-Rasp van 1 vanillepeul
-Rasp van 1 citroen
-70 gram boekweitmeel
-80 ml ahornsiroop
-10 bramen

Extra:
-Bramen (deze is eigenlijk onmisbaar voor een echte bramentaart)
-Extra pure chocolade vlokken
-Amandelschaafsel
-Vanillesuiker
-Plantaardige slagroom van Rijst of Soja

Bereiding:
Taartbodem: Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een kleine springvorm in met wat olie. Meng de natte ingrediënten van de taartbodem door elkaar (Citroensap, agavesiroop, olie, rijstmelk, vanillepeul, rasp van de citroen). Meng nu de droge ingredienten door elkaar (tarwemeel, bakpoeder, kurkuma en zout). Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng het met een garde goed door elkaar. Niet te lang roeren.
Stort het mengsel in de ingevette springvorm en bak de taartbodem in ongeveer 45 minuten gaar. Je kunt controleren of je taart gaar is door er een houtenprikker in te steken, als deze er schoon uit komt is de binnenkant gaar. Laat de taartbodem goed afkoelen op een rooster.

Vulling: Doe alle ingrediënten van de vulling in een blender of in een hoge maatbeker. Blend alles toch een gelijke massa of pureer alles met een staafmixer.

Als de taartbodem goed is afgekoeld, Snij je de taartboden dwars door midden zodat je twee platte schijven krijgt. Leg de bovenkant even apart van de onderkant op een groot bord. Besmeer de taartbodem met de helft van de vulling. Doe er wat chocoladevlokken, bramen en amandelschaafsel op. Als je de taart extra zoet wilt hebben kun je de de taartbodem ook nog besmeren met wat bramenjam. Leg nu weer de bovenkant van de taartbodem op het onderste deel. Nu besmeer je de rest van de vulling op de bovenkant en versier je de taart zoals jij dat wilt. Je kunt plantaardige slagroom bij de taart serveren.

Bramentaart (4)

Advertenties

Auteur: Eten van Moeder Aarde

Ik ben Eleonora, geboren in 1983. Ik ben kraamverzorgster en kruidengeneeskundige van beroep. Mijn interesses liggen bij de natuur, koken, tuinieren en fotografie. Sinds 2012/2013 ben ik veganist en wil mijn avonturen graag met jullie delen. De avonturen in de keuken en in de natuur zullen de meeste onderwerpen zijn van dit blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s