Eten van Moeder Aarde

Het plantaardige avontuur.

Pompoen-appelsoep met rozemarijn

2 reacties

De herfst is in volle gang! De kalebassen en pompoenen vrolijke de tuinen en huizen op met hun mooie kleuren. Ook in de keuken is de pompoen echt een feest! Deze seizoenssoep heeft een lichte en frisse smaak en de rozemarijn geeft je een oppepper als je wat vermoeider wordt nu de dagen korter worden.

Ingrediënten:

800 gram (oranje) pompoen
200 gram wortelen
1 rode ui
4 tenen knoflook
3 Granny Smith appels
1 liter kruidenbouillon
2 eetlepels verse rozemarijn
1 el basilicum
1 tl kurkuma
½ tl gemalen gember
¼ tl chilipoeder
125 ml rijst/sojaroom
1 el kokosolie
zout en peper

_MG_4430

Snijd de pompoen door midden en verwijder de zaden en de draden met een lepel. Snijd de pompoen, wortelen en appels in blokjes. Snij de ui en pers de knoflook uit. Fruit de ui en de knoflook samen met de rozemarijn, basilicum, gember, chili en kurkuma aan in een eetlepel kokosolie. Voeg nu de pompoen, appel en wortelen toe en roer deze goed door. Overgiet deze nu met de kruidenbouillon en laat het 20 minuten zachtjes doorkoken met de deksel erop. Pureer de soep tot een gladde massa en roer de room erdoor. Breng de soep op smaak met evt. wat zout en peper. Deze soep is heerlijk met een sneetje brood met plantaardige kruidenboter.

_MG_4432

Een fijne herfst!

Advertenties

Auteur: Eten van Moeder Aarde

Ik ben Eleonora, geboren in 1983. Ik ben kraamverzorgster en kruidengeneeskundige van beroep. Mijn interesses liggen bij de natuur, koken, tuinieren en fotografie. Sinds 2012/2013 ben ik veganist en wil mijn avonturen graag met jullie delen. De avonturen in de keuken en in de natuur zullen de meeste onderwerpen zijn van dit blog.

2 thoughts on “Pompoen-appelsoep met rozemarijn

  1. Mooi recept,echter ik zou i.p.v. granny smith (afrika) gewoon heerlijke hollandse-bio goudreinetten nemen en i.p.v. gemberpoeder en chili-poeder verse producten nemen
    De basilicum niet aanfruiten maar later,vers gesneden,vlak voor het opdienen er aan toevoegen

  2. Hoi Jan, de smaak van goudreinetten is natuurlijk wel anders dan die van de Granny Smith. Je hebt gelijk dat het duurzamer is om appels van eigen bodem te kiezen, alleen weet ik niet of dit de smaak beïnvloed van de soep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s