Eten van Moeder Aarde

Het plantaardige avontuur.

Pompoenstoofpot

Een reactie plaatsen

Een verwarmend stoofpotje voor deze herfst om te delen met je familie.
Dit gerecht is voor ongeveer 4 tot 6 personen.

Pompoen-pindastoofpot

Ingrediënten:
600 gram pompoen (mag ook meer zijn als je pompoen groter is)
250 gram wortel
400 gram tomaten
2 rode uien
4 tenen knoflook
265 gram kidneybonen
150 gram tuinerwten (diepvries)
500 ml groentenboullion
50 gram dry roasted  pinda’s

Specerijen en overige:
1 el kerriepoeder
1/2 tl chilipoeder of een halve rode peper
1 tl gemalen gember of  ongeveer 2 cm verse geraspte gember
2 el verse peterselie
2 el sojasaus (Tamari)
1 el kokosolie
75 gram pindakaas (met nootjes)
Optioneel: Maizena, om je saus in te dikken mocht het te waterig zijn aan het einde van de stooftijd.

Als bijgerecht rijst of Quinoa +- 60 gram p.p en wat Cassave kroepoek.

Bereiding:
Als je met gedroogde bonen werkt, wel deze dan een avond van te voren in een pan met ruim water. Bonen uit pot of blik hoeft dit niet. Kook de gewelde bonen in ongeveer 40 minuten gaar, giet ze af en laat ze staan tot je ze in je stoofpot toevoegt.

Snijd de pompoen door midden en verwijder de zaden en de draden. Snijd de pompoen en wortelen in blokjes. Bij biologische producten hoef je ze niet te schillen of te raspen. Je kunt ook alvast de tomaat in stukjes snijden. Ontdooi de tuinerwten. Snijd de ui in ringen en pers de knoflook ui. Rasp de gember en snij de peper in dunne reepjes (verwijder de zaden als je de stoofpot niet te heet wilt hebben).

Verhit de kokosolie en fruit de ui, chilipeper en knoflook even aan samen met de kerriepoeder. Voeg nu de pompoen en wortel toe. bak deze ongeveer 5 minuten, af en toe doorroeren. Nu voeg je de bouillon, sojasaus, gember en pindakaas toe. Laat het op een laag vuur ongeveer 20 zachtjes stoven. Voeg in de laatste 5 minuten de tomaat, peterselie, kidneybonen en tuinerwten toe. Als je saus nog wat aan de waterige kant is kun je 1 el maizena in een klein beetje water oplossen en deze toevoegen aan je stoofpot. Serveer de stoofpot met de gekookte rijst of Quinoa en strooi er de dry roasted pinda’s overheen.

Eet smakelijk!

Advertenties

Auteur: Eten van Moeder Aarde

Ik ben Eleonora, geboren in 1983. Ik ben kraamverzorgster en kruidengeneeskundige van beroep. Mijn interesses liggen bij de natuur, koken, tuinieren en fotografie. Sinds 2012/2013 ben ik veganist en wil mijn avonturen graag met jullie delen. De avonturen in de keuken en in de natuur zullen de meeste onderwerpen zijn van dit blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s