Eten van Moeder Aarde

Het plantaardige avontuur.

Fris-zoete couscoussalade met Granaatappel

3 reacties

Storm, wind, regen, hagel en onweer. Het is echt herfst en de winter staat ook bijna voor de deur.
Waan je zelf tijdens je lunch even in het zonnige Marokko met deze heerlijke couscoussalade en vergeet de donkere dagen. Deze salade is voor 4 personen.

_MG_4780

Ingrediënten:

– 400 ml groenten-, of kruidenbouillon
– 250 gram couscous
– 50 gram rozijnen
– 1 granaatappel
– Rucola (sla)
– 2 el verse koriander (blad)
– 2 el verse bladselderij
– 1 el verse munt
– 1  biologische citroen (gebruik de rasp en 1 el citroensap)
– 2 tl gemalen komijnzaadjes
– 1 tl gemalen kaneel
– 2 el agavesiroop
– 2 el olijfolie
– zout en peper

_MG_4797

Bereiding:
Breng de bouillon aan de kook samen met de olijfolie, rozijnen, gemalen komijn en de gemalen kaneel. De voorkeur heeft om hele komijnzaadjes en kaneelpijpjes zelf tot poeder te malen in een koffiebonenmaler of een vijzel. Hierdoor wordt de smaak intenser. Komijnzaadjes kun je voor het malen eerst roosteren in een droge pan voor een meer krachtige smaak. Als het kookt, haal je het van het van de warmte bron en doe je de couscous erbij. Doe de deksel op de pan en laat het 10 minuten staan.

Snijd alles kruiden fijn, rasp de citroen en pers de citroen uit. Haal de granaatappelzaadjes eruit. Je kunt hem uithollen met een lepel, maar ik zelf pel de schil en de harde binnenstukjes met de hand eraf. Ik merk dat de zaadjes dan mooier heel blijven dan met een lepel.

Nu maak je de couscous los door met een lepel rustig om te scheppen. Voeg de citroensap, citroenrasp, agavesiroop en de verse kruiden toe en meng deze er voorzichtig doorheen. Zo nodig nog op smaak brengen met peper en zout

Serveer deze salade op een bedje van rucola en heerlijke verse muntthee.

_MG_4794

Advertenties

Auteur: Eten van Moeder Aarde

Ik ben Eleonora, geboren in 1983. Ik ben kraamverzorgster en kruidengeneeskundige van beroep. Mijn interesses liggen bij de natuur, koken, tuinieren en fotografie. Sinds 2012/2013 ben ik veganist en wil mijn avonturen graag met jullie delen. De avonturen in de keuken en in de natuur zullen de meeste onderwerpen zijn van dit blog.

3 thoughts on “Fris-zoete couscoussalade met Granaatappel

  1. Is een heerlijk recept,vooral de granaatappel brengt net dat beetje extra

  2. Viel erg goed in de smaak bij een feestje, heb honing ipv agave siroop gebruikt en ernaast geserveerd chevre geitenkaas en gerookte amandelen… Mmm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s