Eten van Moeder Aarde

Het plantaardige avontuur.

Mediterraanse pompoensoep

1 reactie

Het is lang geleden dat ik weer eens een recept heb geplaatst. De zomer is voor ons topdrukte in de tuin en met mijn werk als kruidengeneeskundige. Ik had weinig tijd om achter de pc te kruipen om recepten met jullie te delen. Daar gaat dit najaar verandering in komen. Ik probeer om weer wat vaker recepten met jullie te delen. Om te beginnen met deze heerlijke pompoensoep.

Pompoenen zijn echte najaarsgroenten. De dagen worden korter en de zon laat zich steeds minder zien. In deze soep is nog een vleugje van de mooie zomer te proeven door de mediterraanse kruiden.

Pompoenen zijn rijk aan calcium, ijzer, vitamine C en E. Ook bevatten pompoenen veel foliumzuur, wat vooral voor zwangere dames een “must have” is aan het begin van de zwangerschap.

Dit recept heb ik gemaakt voor onze halloween-veganpotluck naar aanleiding van de veganchallenge afgelopen oktober.

IMG_7587Ingrediënten:

1 Kleine pompoen (+- 400 gram
1 Winterwortel
1 Ui
3 tenen knoflook
½ Spaanse peper zonder zaadjes
+- 1 liter groentebouillon
100 ml rijstroom
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 bosje koriander(blad)
1 tl kurkuma
1 tl kerrie
1 el komijn
1 el kokosolie

Werkwijze: Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snij de pompoen in blokjes. Snij de wortel, ui, Spaanse peper en knoflook in stukjes. Doe een scheut kokosolie in een pan. Fruit de ui en de knoflook samen met de komijn, kerrie en kurkuma. Voeg de wortel en de pompoen toe. Roer alles goed door elkaar. Neem nu ongeveer 1 liter groentenbouillon en giet dit over de groenten in de pan tot deze net onder water staan. Breng alles langzaam aan de kook.
Leg de takjes tijm en rozemarijn in de pruttelende soep. Tijdens het koken verliezen ze hun blaadjes en kun je de harde takjes met een vork verwijderen. Laat de soep ongeveer 20 min zachtjes pruttelen tot alle groenten gaar en zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Roer nu de rijstroom door de soep. Snij verse koriander blaadjes fijn en voeg deze aan de soep toe.

Tip: Je kunt de pompoenzaden roosteren in de oven met wat zout. Deze zijn heerlijk om op te snoepen bij deze mooie herfstsoep. Eet er ook een lekker broodje zwarte bonen hummus bij! *

_MG_7586

 

Eet smakelijk!

Advertenties

Auteur: Eten van Moeder Aarde

Ik ben Eleonora, geboren in 1983. Ik ben kraamverzorgster en kruidengeneeskundige van beroep. Mijn interesses liggen bij de natuur, koken, tuinieren en fotografie. Sinds 2012/2013 ben ik veganist en wil mijn avonturen graag met jullie delen. De avonturen in de keuken en in de natuur zullen de meeste onderwerpen zijn van dit blog.

One thought on “Mediterraanse pompoensoep

  1. thanks! er kunnen nooit genoeg pompoenrecepten zijn!
    zeker met de oogst die wij uit onze tuin gehaald hebben 😉
    http://brugesvegan.wordpress.com/2014/11/08/pumpkins-too-many-pumpkins/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s