Eten van Moeder Aarde

Het plantaardige avontuur.

Veganised “Bagels and beans” Dadeltaart by Denise

1 reactie

Dit taartje is echt zo lekker, dat moet je echt eens hebben gegeten. Het originele recept is helaas niet veganistisch, maar Denise heeft dit recept aangepast. “Veganised” zoals we dat zo mooi noemen in het veganwereldje. Ze had deze heerlijke taart meegenomen naar de Halloween-potluck en iedereen vond het zalig!

_MG_7404

Ingrediënten:
– 500 gram dadels
– 250 gram kokosolie
– 150 gram bruine basterdsuiker
– 1 handje walnoten in kleine stukjes fijngemaakt
– 1 rol veganistische volkorenbiscuitjes in stukjes gebroken
– 1 volle  eetlepel maizena
– 2 el water
– Caramelsiroop of agavesiroop
– Cocosstrooisel als garnering

Werkwijze:
Ontpit de dadels en snij ze in reepjes.
Smelt de kokosolie en voeg al roerend de suiker toe tot het een beetje is opgelost.
Los de maizena op in een beetje water en voeg dit bij de kokosolie en de suiker. Laat dit eventjes doorkoken onder voortdurend roeren. Doe er 2 scheutjes siroop bij en laat het weer even pruttelen. Voeg nu de dadels toe en roer alles goed door elkaar. Laat het nog 1 minuut doorkoken. Breek de koekjes in stuken en voeg dit aan het mengsel toe samen met de walnoten. Schep alles goed door elkaar en laat het nog eens een halve minuut doorkoken.

Stort het mengsel in een ingevette springvorm of taart vorm. Druk alles goed aan met de bolle kant van een lepel. De taart moet ongeveer 1 ½ cm dik zijn. Zet de taart nu voor minimaal 1 ½ uur in de koeling om te stollen. Voor je de taart serveert strooi je er kokosrasp overheen.

Advertenties

Auteur: Eten van Moeder Aarde

Ik ben Eleonora, geboren in 1983. Ik ben kraamverzorgster en kruidengeneeskundige van beroep. Mijn interesses liggen bij de natuur, koken, tuinieren en fotografie. Sinds 2012/2013 ben ik veganist en wil mijn avonturen graag met jullie delen. De avonturen in de keuken en in de natuur zullen de meeste onderwerpen zijn van dit blog.

One thought on “Veganised “Bagels and beans” Dadeltaart by Denise

  1. Ahhhhh die dadeltaart van Bagels & Beans is echt de beste taart ooit.
    Ik heb ‘m ook een keer geveganised, maar ook weer niet echt, want ik heb gewoon de ingrediënten weggehaald die niet vegan waren. Hij was wel lekker trouwens, maar het origineel vond ik lekkerder.
    Dit lijkt me dus beter :).
    Liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s