Deze heerlijke zwarte bonen hummus is gemaakt door Mariska voor de halloween veganpotluck!
Ingrediënten:
2 tenen knoflook
75 gram zwarte bonen (gekookt gewicht)
2 eetlepels tahini
3 eetlepels limoensap of citroensap
1 theelepel gemalen komijn
3 eetlepels ongezoete sojayoghurt
1/8 tot ¼ theelepel sambal, naar smaak toevoegen
½ theelepel zout, naar smaak toevoegen
Werkwijze:
Je kunt zowel zwarte bonen uit blik nemen als gedroogde bonen. Gedroogde bonen moet je een nacht voor je het gaat maken in water wellen en daarna gaar koken.
Doe de gare en uitgelekte bonen in de keukenmachine en pureer alles tot een gladde massa. Voeg nu ook de knoflook, tahini, komijn, sojayoghurt toe. Breng de hummus op smaak met de sambal, zout en citroensap. Doe dit op smaak brengen in kleine stapjes en proef regelmatig tot je de juiste smaak hebt bereikt. Serveer deze hummus met wat geroosterd brood.